Appointment Dengan Doktor

12 Aug 2009 - FBC @ 10:00 hrs

24 Aug 2009 - 4th Chemoterapy @ 09:00 hrs

Saturday, December 27, 2008

December 2008 Post.


> Ceduk-ceduk
Ini cerita lama. Berlaku sewaktu aku bercuti tempoh hari. Olehkerana laptop aku yang tak tip top sebelum ini...maka tak sempat aku nak publish kejadian ini....iaitu peristiwa makan-makan... (Baca Selanjutnya).

> Shoppin' di Jeddah
Pada minggu lepas, aku pergi menghantar Zainuddin 'blogger From Uda With Love' balik ke tanahair untuk urusan air melalui Jeddah Airport. Adapun tujuan utamanya adalah untuk menghantar Zainuddin tu balik, tetapi disebalik 'nya' kami memang nak ber'shopping' barang-barang keperluan. Katanya di Jeddah harganya agak murah...(Baca Selanjutnya).
> End of my Vacation.
Pejam celik pejam celik aku dah berada semula di Yanbu. Terasa sekejap sangat aku di tanahair. Anyway...alhamdulillah kerana dapatlah juga aku balik. Ada kawan-kawan yang lain masih belum dapat balik.... lagi haru... ye tak?... (Baca Selanjutnya).

> Sambung Percutian Lagi Daa...

Rasanya dah masuk 2 minggu aku tak update blog ni. Kenapa? 1, kerana aku busy kat tanahairku. 2, kerana ramai pembaca blog aku ni pergi mengerjakan haji baru-baru ini.Kepada kawan-kawan yang telah selesai mengerjakan ibadah haji, tahniah. Mudah-mudahan ianya bertaraf haji mabrur... (Baca Selanjutnya)
> Uniform Baru Kami.
Tu dia.. apa yang istimewanya gambar tu? Muka hensem tu jugalah yang menjadi modelnya.. Haa cuma kali ini kitaorang mengenakan pakaian baru yang di'sponser' oleh YANSAB.... (Baca Selanjutnya).No comments:

Links to My Slide Picture and MOV

Untuk tidak memberatkan blog ini, semua slide boleh di'exses' melalui links di sini. Sila klik tajuk yang berkenaan.

> Kembara Madinah - Main Pasir (MOV)

> Kembara Madinah - Badar Battlefield (MOV 1) (MOV 2)

> Kembara Madinah - Uhud Battlefield (MOV)

> Kembara Madinah - Kebun Kurma

> Kembara Madinah - Mesjid Quba' (MOV)

> Kembara Madinah - Ladang Unta (MOV)

> Mesjid Nabawi As-Sareef (MOV 1) (MOV 2)
Bismillahirrohmaanirrohim

Ya Allah, Tunjukilah Kami jalan Yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang Yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang Yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang Yang sesat.

WASIAT IMAM AL-GHAZALI

3 perkara yang dengannya kita mampu untuk berzuhud:
1. Tidak mengejar kesenangan dunia yang tidak dimiliki.

2. Membahagikan kesenangan dunia yang kita miliki.

3. Tidak mengkehendaki dunia dalam hatinya dan tidak pula mengusahakannya.


" Tiada daya untuk meninggalkan maksiat dan tidak ada kekuatan untuk mengerjakan ketaatan kecuali dengan pertolongan Allah yang Maha Luhur dan Maha Agung"