Appointment Dengan Doktor

12 Aug 2009 - FBC @ 10:00 hrs

24 Aug 2009 - 4th Chemoterapy @ 09:00 hrs

Sunday, September 21, 2008

3rd Week of September 2008

>Selamat Hari Lahir.
Hari ini 23 September 2008 = 23 Ramadhan 1429 merupakan hari lahir isteri dan ibu kepada anak-anak aku. Bersamaan pula dengan National Day bagi Kingdom of Saudi Arabia. Maka kami disini pun diberi satu hari public holiday..(Baca Selanjutnya).


Mencari Lailatulqadar
10 akhir Ramadhan kembali lagi. Masih lagi kita diberi kesempatan untuk diberi peluang meraih ganjaran besar yang tidak ditawarkan kepada umat selain umat Nabi Muhammad SAW. Inilah antara kelebihan umat Nabi akhir zaman ini. Alhamdulillah, kita diantara manusia yang diberi peluang tersebut... (Baca Selanjutnya)


Cerita-Ceriti 21 Sept 2008
Emm dah lama juga tak update blog ni. Bolehlah dikatakan sibuk dengan kerja dan kehidupan seharian. Biasalah.. bila dah duduk membujang ni, kenalah basuh baju sendiri, lipat baju, memasak dan macam-macam lagi nak kena buat. Nak ngeteh lagiii... Haiii sibuk sesangatlah.... (Baca Selanjutnya)


Cerita Pasal Bank di KSA
Bercerita pasal bank, kat sini pelik sikit bankers-bankersnya. Tak macam bankers di Malaysia. Kat sekitar sini, apu yang aku perhatikan ada bermacam-macam jenama bank. Diantaranya ialah, samba, sabb, ar-rajhi... lagi apa yek....susah pulak aku nak sebut... (Baca Selanjutnya)


X-TITAN DI SABIC, YANBU
Semalam kami buat perhimpunan bagi semua kakitangan-kakitangan x-titan di YANSAB yang bertujuan semata-mata nak ambil gambar. Nak 'menunjuk-nunjuk'kan muka yang kami kat sini sehat, ceria dan seronok selalu. Bagaimanapun terdapat juga 5, 6 orang x-titan yang segan nak 'menunjuk-nunjuk'kan muka untuk bergambar bersama.... (Baca Selanjutnya)


No comments:

Links to My Slide Picture and MOV

Untuk tidak memberatkan blog ini, semua slide boleh di'exses' melalui links di sini. Sila klik tajuk yang berkenaan.

> Kembara Madinah - Main Pasir (MOV)

> Kembara Madinah - Badar Battlefield (MOV 1) (MOV 2)

> Kembara Madinah - Uhud Battlefield (MOV)

> Kembara Madinah - Kebun Kurma

> Kembara Madinah - Mesjid Quba' (MOV)

> Kembara Madinah - Ladang Unta (MOV)

> Mesjid Nabawi As-Sareef (MOV 1) (MOV 2)
Bismillahirrohmaanirrohim

Ya Allah, Tunjukilah Kami jalan Yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang Yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang Yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang Yang sesat.

WASIAT IMAM AL-GHAZALI

3 perkara yang dengannya kita mampu untuk berzuhud:
1. Tidak mengejar kesenangan dunia yang tidak dimiliki.

2. Membahagikan kesenangan dunia yang kita miliki.

3. Tidak mengkehendaki dunia dalam hatinya dan tidak pula mengusahakannya.


" Tiada daya untuk meninggalkan maksiat dan tidak ada kekuatan untuk mengerjakan ketaatan kecuali dengan pertolongan Allah yang Maha Luhur dan Maha Agung"