Appointment Dengan Doktor

12 Aug 2009 - FBC @ 10:00 hrs

24 Aug 2009 - 4th Chemoterapy @ 09:00 hrs

Tuesday, April 7, 2009

Hari-Hari Kerja Daa...

Bismillah..

Emm dah lama tak update. Kesibukkan makin menjadi-jadi... biasalahhh tengah start uplah kata kan. So, malam tadi adalah malam ke-10 aku kerja malam. Entah sampai bila....aku pun tak tahu. Sementara tunggu basuh baju ni...sempatlah jugak aku update blog ni.

Bila straight kerja malam macam ni... aku dah tak de kehidupan dah. Balik kerja...membuta. Bangun petang...pergi kerja. Macam tulah hari-hari. Nak basuh baju pun malas... Nak ambik duit kat bank pun malas... Malah nak makan tengahhari pun...aku jadi malas. Skype ngan anak bini pun kadang-kadang ter'miss' jugak. Nasib baik anak bini aku memahami karrier suaminya...

So, 3 hari yang lepas, kami berjaya menyetat C3R compressor dengan jayanya. Adalah juga 3 or 4 kali tripped. Anyway...ianya dah berjaya di jalankan. Sekarang ni kami tengah prepare untuk C2R compressor pulak. Selain tu, C3 Splitter pun sedang di-liquid inventorykan untuk puts it on total reflux mode. Pendekkata...memang tengah sibuk giler!!!

Emm oklah takat sini dulu untuk info.

Sekian Wassalam.

JMD@yanbuKSA.

3 comments:

catz_mafia said...

Walangkopo,
Namanya pun kerja kan? Sabar2 lah..

eylla said...

tO cATZ mAFIa:

SALAM..
SIAPA PUN ANDA..INSYAALLAH & ALHAMDULILLAH.. SEMEMANGNYA MY HUSBAND MMG PENYABAR ORGNYA..

TO ABG: EMM..INI UJIAN N DUGAAN ALLAH UTK KITA..TEMPUHI DGN BYK KSABARAN..

catz_mafia said...

To Eylla,
Alhamdulillah.. memang keje kat tempat orang kena banyak sabar.. Anyway, nice meeting u kak eylla.. nanti saya link ke blog akak jugak k..

Links to My Slide Picture and MOV

Untuk tidak memberatkan blog ini, semua slide boleh di'exses' melalui links di sini. Sila klik tajuk yang berkenaan.

> Kembara Madinah - Main Pasir (MOV)

> Kembara Madinah - Badar Battlefield (MOV 1) (MOV 2)

> Kembara Madinah - Uhud Battlefield (MOV)

> Kembara Madinah - Kebun Kurma

> Kembara Madinah - Mesjid Quba' (MOV)

> Kembara Madinah - Ladang Unta (MOV)

> Mesjid Nabawi As-Sareef (MOV 1) (MOV 2)
Bismillahirrohmaanirrohim

Ya Allah, Tunjukilah Kami jalan Yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang Yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang Yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang Yang sesat.

WASIAT IMAM AL-GHAZALI

3 perkara yang dengannya kita mampu untuk berzuhud:
1. Tidak mengejar kesenangan dunia yang tidak dimiliki.

2. Membahagikan kesenangan dunia yang kita miliki.

3. Tidak mengkehendaki dunia dalam hatinya dan tidak pula mengusahakannya.


" Tiada daya untuk meninggalkan maksiat dan tidak ada kekuatan untuk mengerjakan ketaatan kecuali dengan pertolongan Allah yang Maha Luhur dan Maha Agung"