Appointment Dengan Doktor

12 Aug 2009 - FBC @ 10:00 hrs

24 Aug 2009 - 4th Chemoterapy @ 09:00 hrs

Wednesday, July 22, 2009

Kunjungan Dari Kuantan

Bismi Allah.

Siang tadi adalah hari ke-9 after 2nd chemotherapy aku, so kenalah pergi ke Johor Specialist Hospital untuk buat blood test. Kali ini aku ditemani oleh Bujang dan Zuraimi yang dengan sukarela hendak menghantar aku ke JSH. Terima kasih bebanyak pada mereka berdua.

Lebih kurang jam 10:15 am aku sampai dan terus menunggu giliran untuk ambil darah. Kali ini aku juga meminta MC untuk bulan August dan juga menyerahkan beberapa form insuran bertujuan untuk memohon pengecualian. Ingatkan free jer...rupanya kena bayar! Satu form kena caj RM 95/ perghhh... Duit saja spital ni! Dahlah sekali chemotherapy dia caj 10 ribu lebih... Urusan isi borang pun dia nak pow juga!!


Gambar: Haaa inilah dia gerangan yang berbaik hati... nak temankan aku ke Klinik Onkologi.

Lebih istimewa... hari ini aku dikunjungi sahabat lama x-Titan, dari Kuantan. Mereka ialah Mohd Lazim, Hamizan dan Nazri (x-TPE). Alamak!! sangat mengharukan aku kerana diaorang datang dari sana...semata-mata nak ziarah, bertanya khabar aku. Olehkerana kebetulannya aku berada di JSH, so diaorang terus menuju ke sana.

Rasanya hampir 10 tahun aku tidak berjumpa diaorang. So panjanglah ceritanya. Bertanya khabar kawan-kawan lain disana... emmm macam-macam cerita! So, dapatlah info tentang kawan-kawan di Kuantan yang dah lama berpisah.

Gambar: Ingat lagi tak? Dari kiri: Hamizan, Mat Lazim, Aku dan Nazri di Lobby Oncology Dept.

Selain itu dapat juga info kawan-kawan x-UTM aku yang berada disana melalui diaorang. Diantaranya Saad Norazman (polyplastic), Mohd Zafir Junid (x-manager polyplastic), Suhaimi (bonzer) Saad (BASF), Norhisham Razali (BASF) dan beberapa lagi geng DKK (1988-1991) UTM. So kepada mereka yang terbaca blog ni... contectlah aku beb... Kat Pasir Gudang ni cuma aku dengan Ben 'Maksum' jer. Si Bor pun dah lama aku tak nampak.

Gambar: Ngeteh di Soto Power Pak Abu di Taman Scientex... sebelum diaorg bertolak balik.

Settle urusan aku di hospital (result darah aku... Alhamdulillah no problem... sel darah putih masih on spec), kitaorang pun pergilah makan-makan. Kemudian menuju pulak ke Pasir Gudang. Singgah di rumah Bujang dan beborak sekejap di rumah aku.

Gambar: Selamat Jalan... Lazim dengan Wishnya bertolak balik ke Kuantan pada jam 5:30 ptg.

Habis ngeteh, diaorang pun berundur diri untuk balik ke Kuantan. Emm lepak tuuu... balik hari! So, terima kasihlah bebanyak pada mereka kerana sudi menziarah aku di sini. Mudah-mudahan Allah balas mereka dengan ganjaran kebaikan di dunia dan akhirat. Amin.

InsyaAllah kalau panjang umur... aku pun nak berziarah kawan-kawan di sana.

Sekian Wassalam.

JMD@tmnscientex.PG

>>

2 comments:

Eda said...

salam. maaf la kawan tak turut serta keja mlm.last minit tak de org cover.jumpa di lain kali.

catz_mafia said...

Walangkopo,
Wah.. ramai kawan2 datang ek.. :)

Links to My Slide Picture and MOV

Untuk tidak memberatkan blog ini, semua slide boleh di'exses' melalui links di sini. Sila klik tajuk yang berkenaan.

> Kembara Madinah - Main Pasir (MOV)

> Kembara Madinah - Badar Battlefield (MOV 1) (MOV 2)

> Kembara Madinah - Uhud Battlefield (MOV)

> Kembara Madinah - Kebun Kurma

> Kembara Madinah - Mesjid Quba' (MOV)

> Kembara Madinah - Ladang Unta (MOV)

> Mesjid Nabawi As-Sareef (MOV 1) (MOV 2)
Bismillahirrohmaanirrohim

Ya Allah, Tunjukilah Kami jalan Yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang Yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang Yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang Yang sesat.

WASIAT IMAM AL-GHAZALI

3 perkara yang dengannya kita mampu untuk berzuhud:
1. Tidak mengejar kesenangan dunia yang tidak dimiliki.

2. Membahagikan kesenangan dunia yang kita miliki.

3. Tidak mengkehendaki dunia dalam hatinya dan tidak pula mengusahakannya.


" Tiada daya untuk meninggalkan maksiat dan tidak ada kekuatan untuk mengerjakan ketaatan kecuali dengan pertolongan Allah yang Maha Luhur dan Maha Agung"