Appointment Dengan Doktor

12 Aug 2009 - FBC @ 10:00 hrs

24 Aug 2009 - 4th Chemoterapy @ 09:00 hrs

Friday, June 19, 2009

Cerita Dari Hospital 2

Bismi Allah.

Semenjak balik dari Puteri Specialist minggu lepas... tak de apa rawatan yang aku terima selain 2 jenis ubat.. sementara menunggu result biopsy tu siap. So, pada 17 Jun lalu, selepas menerima surat dan report dari Dr di Puteri, aku pergi pulak ke Hospital Sultan Ismail.

Pas penat beratur, si minah pendaftaran tu kata, hari ini awak cuma boleh buat appoinment date jer... Arggg menyirap jer aku dengar. Lagi pun Dr Roslan tak de.

Semalam selepas gagal ke HSI wife aku arrange pulak untuk ke Johor Speciallist Hospital untuk berjumpa dengan Dr Radzi...juga pakar kanser untuk mendapat consultantcy. Alhamdulillah....semalam dapat juga aku berjumpa Dr pakar kanser tu. So, dia terangkanlah secara detail report dari biopsy dan CT scan tu.

Berikut antara perkara tersebut:
1. Kes aku ni di tahap 3b kata dia. - Aku tak paham sangat apa tu 3b...

2. Jantung aku ada air kata dia. - Pun aku tak paham maksud dia.

3. Rawatan yang sesuai ialah chemotraphy yang akan di buat sebanyak 6 cycles...iaitu setiap 3 minggu. So aku kena MC selama 4 bulan kata dia.

Cerita pasal cost, rawatan kanser ni memang mahal. Dia ada banyak pilihan. Yang termahal ialah 10k setiap cycles. Yang biasa-biasa 7k setiap cycles. Kalau 6 cycles dah berapa? Puluhan ribu tu!!

Oklah takat sini saja... aku dah letih. Maklumlah paru2 dah tak kuat. Ambik wuduk pun mengah! Emmm sabar jer... insyaAllah.

Salam to semua yng mengingati aku.

Sekian

JMD@tmnscientex.PG

2 comments:

catz_mafia said...

Walangkopo,
Sabarla banyak2.. emmm. semua kena tanggung sendiri ek.. susah gak tu..

Abu Naqibah said...

Wassup wassup... Bobok in da house...

Assalamualaikum bro... Aku dapat citer pasal ko nih masa kat markaz Sri Purnama arituh... Sob... Ko cikgu aku dulu, mesti aku doakan ko cepat sembuh... Hadapilah kesusahan dengan sabar dan solat.....

Links to My Slide Picture and MOV

Untuk tidak memberatkan blog ini, semua slide boleh di'exses' melalui links di sini. Sila klik tajuk yang berkenaan.

> Kembara Madinah - Main Pasir (MOV)

> Kembara Madinah - Badar Battlefield (MOV 1) (MOV 2)

> Kembara Madinah - Uhud Battlefield (MOV)

> Kembara Madinah - Kebun Kurma

> Kembara Madinah - Mesjid Quba' (MOV)

> Kembara Madinah - Ladang Unta (MOV)

> Mesjid Nabawi As-Sareef (MOV 1) (MOV 2)
Bismillahirrohmaanirrohim

Ya Allah, Tunjukilah Kami jalan Yang lurus.
Iaitu jalan orang-orang Yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang Yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang Yang sesat.

WASIAT IMAM AL-GHAZALI

3 perkara yang dengannya kita mampu untuk berzuhud:
1. Tidak mengejar kesenangan dunia yang tidak dimiliki.

2. Membahagikan kesenangan dunia yang kita miliki.

3. Tidak mengkehendaki dunia dalam hatinya dan tidak pula mengusahakannya.


" Tiada daya untuk meninggalkan maksiat dan tidak ada kekuatan untuk mengerjakan ketaatan kecuali dengan pertolongan Allah yang Maha Luhur dan Maha Agung"